BEFASI E MADHE | Kupa e Afrikës në Kamerun, organizimi në rrezik. Motivi

spot_imgspot_img

Duket se nuk ka paqe për Kupën e Kombeve të Afrikës 2021. Turneu kontinental fillimisht ishte planifikuar nga 11 qershori deri më 9 korrik 2021 dhe më pas u zhvendos fillimisht në dimër 2021 për shkak të kushteve të motit të pafavorshëm dhe më pas nga 9 janari deri më 6 shkurt 2022 në vijim efektet e pandemisë, në rastin më të keq mund të anashkalojë ose të zhvendoset në minutën e fundit në një vend tjetër.

Në një komunikim zyrtar drejtuar drejtuesve të Kamerunit, që është vendi pritës, CAF (pra konfederata afrikane) shpreh shqetësimet e saj për organizimin e rregullt të turneut, duke shprehur “shqetësimin serioz”.

Mangësitë përpara turneut, i cili mban pezull emrat e mëdhenj të futbollit evropian me rrezikun e humbjes së të gjitha kombëtareve afrikane deri në fillim të vitit 2022, janë të habitshme veçanërisht kur kemi parasysh kohën e reduktuar për t’i korrigjuar ato.

Të njëjtat renditeshin në dokumentin e paraqitur në qeverinë Youndé. Fillimisht, nisemi nga vonesat në ndërtimin e stadiumeve dhe objekteve, në një farë mënyre të sikletshme: “Përparimi i pjesës së jashtme të stadiumit Olembé, dorëzimi i të cilit është planifikuar për në 30 nëntor 2021, duket se ka përparuar që nga vizita jonë e fundit më 22 tetor. Programi i mirëmbajtjes së kampeve mbetet i paqëndrueshëm edhe sot e kësaj dite. Vendi i Bangou është i pakalueshëm.”

Një aspekt tjetër që nuk duhet nënvlerësuar është ai që lidhet me mungesën në momentin e garancive për protokollin Covid, një situatë vërtet paradoksale:

“Ne jemi ende në pritje të një letre nga autoritetet shëndetësore të vendit me indikacione për kushtet e vendosura nga shteti i Kamerunit për pritjen e spektatorëve në stadium si pjesë e luftës kundër pandemisë COVID-19 (numri maksimal i spektatorëve, kushtet e hyrjes, rregullat shëndetësore që duhen respektuar brenda stadiumit etj.).

Prandaj hidhërim i madh për CAF, e cila shpreson se autoritetet e futbollit dhe ato jokamerunase do të pergjigjen.

Koha po mbaron dhe ka shumë çështje kritike. Sigurisht që mundësia që turneu të anashkalohet për momentin është ende larg, por ndërkohë mund të mbërrijnë masat e para, si ajo e ndeshjes hapëse. Nëse stadiumi nuk është gati deri më 30 nëntor, atëherë ndeshja debutuese e Kamerunit do të zhvendoset në një vend tjetër:

“Sa i përket stadiumit Olembe, dijeni se nëse gjithçka nuk vendoset deri më 30 nëntor 2021, ndeshja hapëse do të zhvillohet diku tjetër. Marrëveshjet janë bërë tashmë në këtë drejtim, por do të ishte turp për Komitetin Organizativ, për CAF dhe për Kamerunin”.

/ www.emathja.com

© 2021, Emathja.com. All rights reserved.

Abonohu

spot_imgspot_img

Te ngjashme

spot_imgspot_img

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu