Shefi i BMW: Ndalimi i benzinës dhe naftës mund të jetë ‘i dëmshëm për klimën’

spot_imgspot_img

Drejtori i BMW, Oliver Zipse, të mërkurën paralajmëroi se caktimi i një date për përfundimin e makinave me benzinë dhe naftë në fakt mund të dëmtojë klimën.

“Ne besojmë se kjo do të ishte e dëmshme për klimën”, tha Zipse. “Gjërat nuk janë menduar deri në fund këtu”.

Ai theksoi se në Gjermani dhe Evropë nuk ka stacione të mjaftueshme të karikimit të makinave elektrike dhe as energji elektrike të gjelbër.

Nëse makinat e reja me djegie do të ndaloheshin nga regjistrimi, makinat e vjetra do të voziteshin edhe më gjatë.

Në Konferencën e OKB-së për Klimën (COP26) në Glasgow, 24 vende dhe gjashtë prodhues të mëdhenj makinash duan të bien dakord për një datë përfundimi për shitjen dhe regjistrimin e makinave me motorë me djegie.

Sipas planit, vetëm makinat dhe furgonët me emetim zero duhet të jenë në rrugë në tregjet kryesore deri në vitin 2035.

“Unë vetëm mund të paralajmëroj kundër ndjekjes së kësaj rruge”, tha Zipse. “Ne nuk jemi nënshkruar për këtë dhe nuk do ta bëjmë këtë”.

BMW dëshiron të jetë neutrale ndaj klimës deri në vitin 2050, por Zipse paralajmëroi se “rruga nuk është aq e parëndësishme sa duket të jetë”.

Për të parandaluar zgjerimin e hendekut midis infrastrukturës së tarifimit dhe rritjes së e-makinave, ai bëri thirrje për avantazhe tatimore për t’i bërë investimet më tërheqëse.

/ www.emathja.com

© 2021, Emathja.com. All rights reserved.

Abonohu

spot_imgspot_img

Te ngjashme

spot_imgspot_img

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu