Në Evropë, 8 nga 10 persona duan të ngasin një veturë elektrike

spot_imgspot_img

Një studim mbi mjedisin dhe lëvizshmërinë elektrike, i kryer gushtin e kaluar në Evropë, tregoi një shqetësim të veçantë të popullsisë së kontinentit të vjetër në lidhje me ndryshimet klimatike. Në fakt, 62 për qind e të anketuarve ndryshuan zakonet e tyre të jetës për të ndihmuar në luftimin e ndryshimeve klimatike dhe ndotjes.

Ndryshimet klimatike janë një kërcënim për të gjithë njerëzimin, ndaj është e rëndësishme që të gjithë të kontribuojnë. Kërkesa të larta janë vendosur edhe për një sërë institucionesh, duke përfshirë qeveritë, kompanitë dhe prodhuesit e makinave.

Aktualisht jemi në pikën e kthesës së një epoke të re të shënuar nga një ndërgjegjësim edhe më i madh për çështjet e krizës ekologjike dhe përdorimit të kontrolluar të burimeve. Dacia e ka përqafuar gjithashtu këtë filozofi të gjelbër – një veturë e re plotësisht elektrike.

Për të ndaluar ndryshimin e klimës, është e nevojshme të zhvillohen forma të transportit me një gjurmë më të ulët të karbonit. Elektrifikimi është një komponent kyç i këtij procesi, pasi gjurmët e karbonit të automjeteve elektrike janë gjysma e asaj të automjeteve me benzinë ose me naftë.

Kjo është arsyeja pse 8 nga 10 njerëz në Evropë po mbrojnë përdorimin më të gjerë të automjeteve elektrike dhe hibride në dhjetë vitet e ardhshme. Edhe pse qasja më e mirë do të ishte kombinimi i interesave mjedisore të njerëzve me dëshirën e tyre për të ulur koston e përdorimit të makinës së tyre, kalimi në lëvizjen elektrike do të vazhdojë të jetë i ngadaltë.

Disa nga arsyet pse evropianët hezitojnë të pranojnë plotësisht lëvizjen elektrike janë çmimi i lartë i blerjes, diapazoni i kufizuar, si dhe problemet e karikimit dhe koha që duhet.

Më shumë se gjysma e të anketuarve presin që prodhuesit të prodhojnë dhe tregtojnë automjete elektrike më të përballueshme.

/ www.emathja.com

© 2021, Emathja.com. All rights reserved.

Abonohu

spot_imgspot_img

Te ngjashme

spot_imgspot_img

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu