Një sistem i ri që vendos gjoba për shoferët që përdorin telefonin gjatë drejtimit të automjetit

spot_imgspot_img

Përdorimi i telefonit kur drejton automjetin është një problem i madh botëror sepse është shkaktar për shumicën e aksidenteve.

Fatmirësisht qeveria Australiane ka zhvilluar një program kompjuterik që dedekton me anë të kamerave drejtuesit që përdorin celularin. Ndryshe nga kamerat e shpejtësisë, për këtë sistem nuk ka sinjale që njoftojnë shoferin për prezencën e dedektorëve.

Tani u bë tre muaj nga përdorimi i tyre dhe gjobat e vendosura kapin vlerën e 15.8 milion dollarë. Reth 30 000 shoferë janë kapur dhe i është dërguar letra në shtëpi. Dënimi për shoferët është ulja e 5 pikëve të patentës dhe 344 dollarë gjobë.

Pritet që implementimi i kësaj teknologjie të zbatohet në shumë shtete te tjera dhe numri i aksidenteve të pësojë rënie.

/ www.emathja.com

© 2021, Emathja.com. All rights reserved.

Abonohu

spot_imgspot_img

Te ngjashme

spot_imgspot_img

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu